Rasmussen: 'NAVO ziet geen militaire oplossing in Syrië'

01/10/12 om 17:00 - Bijgewerkt om 17:00

De NAVO is helemaal niet van plan tussen te komen in Mali waar gewapende islamisten het noorden bezet houden, en in Syrië ook niet, aldus Anders Rasmussen.

Rasmussen: 'NAVO ziet geen militaire oplossing in Syrië'

© Reuters

De NAVO is helemaal niet van plan tussen te komen in Mali waar gewapende islamisten het noorden bezet houden, en in Syrië. Dit heeft secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van het Noord-Atlantisch militair Bondgenootschap op een persconferentie gezegd.

"De NAVO heeft niet de intentie tussen te komen in Mali", zei de topman van de NAVO. "Wij volgen de situatie aandachtig". Laatst heeft de Malinese premier Sjeikh Modibo Diarra het Westen gevraagd militair tussenbeide te komen in het noorden van het Afrikaanse land door gevechtstoestellen en "special forces" te sturen, ter
ondersteuning van West-Afrikaanse Ecowas-troepen die onder auspiciën van de VN zouden worden ontplooid.

Rasmussen: 'NAVO ziet geen militaire oplossing in Syrië'

Wat betreft Syrië herhaalde Rasmussen het standpunt van de NAVO sinds de uitbraak van het conflict aldaar. "Wij zijn zeer bezorgd omtrent de situatie" in Syrië "maar wij zien geen militaire oplossing".

"Wij hebben geen enkele discussie gehad omtrent een militaire optie", zei het hoofd van de NAVO die de partijen in het Syrische conflict opriep "een politieke oplossing te vinden".

Rasmussen voegde eraan toe dat zijn organisatie "zeer bezorgd" blijft wat betreft de chemische wapens waarover het Syrische regime beschikt. (Belga/SD)


Onze partners