Raketaanval vernielt 'commandocentrum' Khaddafi

21/03/11 om 08:19 - Bijgewerkt om 08:19

Het gebouw in Bab el-Aziziya bevindt zich op 50 meter van de tent waar Khaddafi zijn gasten ontvangt.

Raketaanval vernielt 'commandocentrum' Khaddafi

© Mohamed Messara/EPA

Bij een raketaanval in Tripoli is een gebouw van het wooncomplex van de Libische leider Muammar Khaddafi vernield. Volgens de militaire coalitie was het gebouw een commando- en controlecentrum van het regime van Khaddafi. Dat meldt AFP. Het Libische regime bracht verschillende buitenlandse journalisten naar de plek. Het gebouw in Bab el-Aziziya bevindt zich op 50 meter van de tent waar Khaddafi zijn gasten ontvangt. Er zijn geen berichten over slachtoffers.

Amerikaanse functionarissen benadrukten dat Khaddafi zelf geen doelwit is. Waar de Libische leider zich op het moment van de raketaanval bevond, of momenteel bevindt, is onduidelijk.

Aanvallen
Sinds zaterdag voert een internationale coalitie, bestaande uit onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, aanvallen uit op de troepen en het luchtafweersysteem van Khaddafi. Het doel is om de militaire capaciteiten van Khaddafi te beperken.

Wie het commando over de operatie voert, is nog onduidelijk.

Wapenstilstand
Het Libische regime kondigde zondagavond opnieuw een staakt-het-vuren aan, maar dat werd volgens de Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur Tom Danilon onmiddellijk geschonden.

Eerder op de avond liet Londen zich al sceptisch uit over Khaddafi's wapenstilstand. Ook de wapenstilstand die de Libische machthebber vrijdag aankondigde, lapte hij aan zijn laars.

(KVDA/Belga)

Volg Knack nu ook op Facebook

Onze partners