Radicaal al-Nusra Front trekt zich terug uit Syrische bufferzone

10/08/15 om 17:47 - Bijgewerkt om 17:47

Het Syrische filiaal van het terreurnetwerk al-Qaida wil zich terugtrekken uit de gebieden die voortaan tot een veiligheidszone aan de grens met Turkije behoren. Strijders hebben twee dorpen niet ver van Turkije verlaten en overgedragen aan meer gematigde islamitische rebellen. Dat heeft een woordvoerder van het al-Nusra Front gezegd.

Radicaal al-Nusra Front trekt zich terug uit Syrische bufferzone

© REUTERS

Het al-Noesra Front heeft er geen interesse in om een rol te spelen in een door Turkije gesteunde militaire operatie, luidt het in een persverklaring. Hun milities zullen hun stellingen in het noorden van de provincie Aleppo verlaten en de IS in andere delen van het land bestrijden. Al-Nusra en de IS hebben beiden een radicaalislamitische ideologie, maar zijn elkaar vijandiggezind en vechten tegen elkaar in de Syrische burgeroorlog.

Turkije en de VS zijn het eind juli eens geworden om extremisten van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) uit het grensgebied te verdrijven en er een bufferzone op te trekken. Terreurorganisatie IS controleert tegenwoordig een 70 kilometer lange strook in Noord-Syrië. (Belga/NSK)

Lees meer over:

Onze partners