PVV schrijft 'zwartepietenwet': 'Kinderfeest heeft niets met racisme te maken'

15/09/14 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

Geert Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) hebben een 'zwartepietenwet' klaar. Die wet verbiedt gemeenten en steden de Sinterklaasliedjes aan te passen en vraagt dat Zwarte Piet tijdens optochten ook echt zwart is.

PVV schrijft 'zwartepietenwet': 'Kinderfeest heeft niets met racisme te maken'

Geert Wilders © BELGAIMAGE

De Nederlandse rechtspopulistische Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft een 'zwartepietenwet' klaar. Steden en gemeenten die bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas organiseren, worden daarbij verplicht een Zwarte Piet op te voeren die ook echt zwart is. Volgens het plan van PVV-voorman Geert Wilders mogen de Sinterklaasliedjes ook niet worden aangepast.

Wilders kondigde het wetsvoorstel aan in het televisieprogramma 'Vandaag de dag' van omroep Wakker Nederland (WNL). Zijn Kamerlid Martin Bosma had er volgens Wilders het hele weekend aan gewerkt. Wilders zei dat hij 'zo boos' kan worden over de discussie om Zwarte Piet te veranderen.

De wet is bedoeld om "' cultuur te beschermen' en de discussie over Zwarte Piet en racisme is 'te belachelijk voor woorden', aldus Wilders. 'Het is een kinderfeest. Dit heeft niets met racisme te maken.' (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners