Prostitutieschandaal Amerikaanse Secret Service eist meer ontslagen

21/04/12 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Nadat eerder al drie lijfwachten moesten gaan omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij de feiten in Colombia, stappen opnieuw drie mannen op.

Prostitutieschandaal Amerikaanse Secret Service eist meer ontslagen

© Reuters

In het prostitutieschandaal rond de Amerikaanse Secret Service, de veiligheidsdienst van de regering en president Barack Obama, rollen opnieuw koppen.

Nadat eerder al drie lijfwachten van Obama moesten gaan omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij de feiten in het Colombiaanse Cartagena, zijn vrijdag nog drie mannen opgestapt. Dat meldt de Secret Service.

Prostituees

De agenten waren eerder deze maand in Cartagena om een bezoek van Obama aan de top van Amerikaanse Staten voor te bereiden. Tijdens hun bezoek zouden ze prostituees meegenomen hebben naar hun hotelkamers.

Tot twintig vrouwen waren betrokken. Een 24-jarige alleenstaande moeder vertelde aan The New York Times dat een agent met haar een prijs van 800 dollar voor een nacht had afgesproken, maar de volgende ochtend slechts 30 dollar wilde geven.

Het schandaal overschaduwde de top. De agenten werden vervangen en terug naar de VS gestuurd, waar ze geschorst werden in afwachting van een onderzoek.

Elf militairen

Nog vrijdag meldde het Pentagon dat naast de lijfwachten ook elf militairen betrokken zijn bij het schandaal. (Belga/BBC/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners