Procureur gaat in beroep tegen vrijspraak Moebarak

02/12/14 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:56

De Egyptische openbare aanklager gaat in beroep tegen de beslissing om oud-president Hosni Moebarak niet te vervolgen voor de dood van honderden manifestanten tijdens de opstand in 2011.

Procureur gaat in beroep tegen vrijspraak Moebarak

Hosni Moebarak © Reuters

De Egyptische procureur-generaal gaat beroep aantekenen tegen het verdict om de zaak tegen ex-president Hosni Moebarak wegens vermoedelijke betrokkenheid bij de dood van honderden manifestanten tijdens de revolutie van 2011 te laten vallen. Dat kondigde het parket aan.

De procureur-generaal Hisham Barakat besliste in beroep te gaan tegen de beslissing van de rechtbank van Caïro. De voormalige president stond terecht voor zijn rol in de repressie van de massale manifestaties in januari-februari 2011 - die een einde maakten aan zijn dertigjarig bewind - waarbij meer dan 840 mensen om het leven kwamen.

Barakat betwist ook de beslissing om voormalig minister van Binnenlandse Zaken Habib al-Adly en zes politiebevelhebbers niet te vervolgen voor dezelfde aanklachten. Volgens het persbericht van het parket is een juridische fout aangetroffen in het oordeel van de rechtbank, zonder verdere details.

Als het beroep aanvaard wordt, zal de zaak voor het Hof van Cassatie komen. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners