Prinses Mathilde werkt harder dan prins Filip

21/12/11 om 15:36 - Bijgewerkt om 15:36

Prinses Mathilde heeft dit jaar meer werkbezoeken afgelegd dan kroonprins Filip. Koning Albert II heeft dit jaar de meeste officiële activiteiten gehad, maar hij had het minder druk dan vorig jaar.

Dat blijkt een berekening van Het Laatste Nieuws. De koninklijke familie heeft 516 publieke activiteiten gehad, tegenover 628 een jaar eerder.

Ziekenhuis

Koning Albert heeft 211 werkbezoeken afgelegd en wordt op afstand gevolgd door prinses Mathilde met 78. Kroonprins Filip was bij 75 officiële gelegenheden aanwezig.

De tienjarige dochter van het kroonprinselijk paar heeft dit jaar ook haar eerste publieke optreden gehad. Prinses Elisabeth opende een ziekenhuis dat naar haar is vernoemd.

Verzoek

Vorig jaar legden prins Laurent en zijn vrouw Claire ook nog werkbezoeken af. Dit leidde tot ophef toen de prins Congo bezocht, ondanks het uitdrukkelijke verzoek van het paleis en de regering om dat niet te doen. In mei heeft de Koning besloten dat zijn zoon niet langer welkom is bij officiële gelegenheden.

Om prins Laurent is vaker veel te doen. Zo wordt gezegd dat hij zijn personeel, dat alleen uit buitenlanders bestaat, geen overuren uitbetaalt. Medewerkers die hierover klagen, zou hij dreigen het land uit te zetten. (Elsevier/Shari Deira)

Onze partners