Prinses Anne wil dat Britten het eten van paardenvlees overwegen

15/11/13 om 18:19 - Bijgewerkt om 18:19

De Britse prinses Anne, dochter van koningin Elizabeth II en voormalig paardensportkampioene, heeft voor een verrassing gezorgd door impliciet het eten van paardenvlees te verdedigen, nochtans een taboe in het Verenigd Koninkrijk.

Prinses Anne wil dat Britten het eten van paardenvlees overwegen

De Britse prinses Anne is een voormalig paardensportkampioene. © AFP

"Onze houding tegenover de verkoop van paardenvlees en de waarde van het vlees moet veranderen", verklaarde prinses Anne tijdens de jaarlijkse conferentie van World Horse Welfare, de internationale welzijnsfederatie voor paarden, in Londen.

Volgens dierenrechtenorganisaties lopen ongeveer 7.000 paarden het risico verwaarloosd te worden in het Verenigd Koninkrijk.

Duurste stuk vlees

De prinses suggereerde dat paardenkwekers beter voor hun dieren zouden zorgen als die bestemd waren voor consumptie. "Zou dat het aantal gevallen van mishandeling niet doen dalen, als paardenvlees een echte waarde had?", zei de prinses. Ze verwees daarbij ook naar Frankrijk, waar een paardenfilet het duurste stuk vlees bij de beenhouwer is.

"We moeten achterhalen of deze waarde een rol speelt om het aantal gevallen van mishandeling naar beneden te halen", voegde ze daar nog aan toe.

Paardenvleesschandaal

De ontdekking eerder dit jaar van paardenvlees in onder meer lasagne die verkocht werd als rundsvlees zorgde voor een heus schandaal in het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen. (Belga/TE)

Onze partners