President Poetin bezoekt slachtoffers aanslagen Volgograd

01/01/14 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:33

De Russische president Vladimir Poetin reserveert nieuwjaarsdag voor een bezoek aan de slachtoffers van de aanslagen in Volgograd.

President Poetin bezoekt slachtoffers aanslagen Volgograd

Vladimir Poetin bezoekt de slachtoffers van de aanslagen in Volgograd. © Reuters

De Russische president Vladimir Poetin is onaangekondigd aangekomen in de stad Volgograd, waar twee zelfmoordaanslagen de voorbije dagen het leven kostten aan zeker 34 mensen.

Er bestaat geen rechtvaardiging voor zulke 'afschuwelijke misdaden' zei Poetin bij aankomst. De president bezocht onder meer de plaats waar een trolleybus werd opgeblazen. Hij legde er een boeket rode rozen neer en praatte er even met omwonenden. Nadien bezocht hij enkele zwaargewonden in het ziekenhuis.

Poetin wil in Volvograd, zowat 1.000 kilometer ten zuiden van Moskou, met de plaatselijke overheden overleggen over de strijd tegen het terrorisme. Hij herhaalde zijn strijdlustige taal tegen de opdrachtgevers van de aanslagen.

Volledige vernietiging

In zijn nieuwjaarstoespraak had Poetin terroristen al gewaarschuwd voor 'volledige vernietiging'. Bij de aanslagen in het treinstation van Volgograd en in een trolleybus kwamen minstens 34 mensen om het leven. Er vielen ook 72 gewonden. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners