President Jemen "bereid om macht over te dragen"

25/03/11 om 16:07 - Bijgewerkt om 16:07

In de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn vrijdag tienduizenden voor- en tegenstanders van president Ali Abdullah Saleh de straat op gegaan.

President Jemen "bereid om macht over te dragen"

© EPA

In de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn vrijdag opnieuw tienduizenden voor- en tegenstanders van president Ali Abdullah Saleh de straat op gegaan. In een toespraak tot zijn aanhangers zei Saleh dat hij bereid is de macht over te dragen, maar alleen als die in "veilige handen" komt.
Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. De oppositie in Jemen komt al meer dan vier weken op straat om het aftreden van Saleh te eisen. Die is al 32 jaar aan de macht in het armste land van de Arabische wereld.

Vrijdag verzamelde de menigte op een plein nabij de universiteit van Sanaa. De voorstanders van het regime kwamen bijeen in de buurt van het presidentiële paleis. De ordetroepen waren massaal aanwezig om de twee betogingen in goede banen te leiden.

Een week geleden werden meer dan 50 mensen doodgeschoten tijdens protesten in Sanaa. President Saleh ontkent dat regeringstroepen verantwoordelijk zijn voor het bloedbad.

(KVDA)

Onze partners