Praag opgeschrikt door krachtige ontploffing

29/04/13 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:30

In het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag heeft zich een krachtige ontploffing voorgedaan.

De explosie in het historische centrum van Praag zou naast een veertigtal gewonden ook drie tot vier doden hebben gemaakt. Dat liet directeur Zdenek Schwarz van de Praagse hulpdiensten weten.

Volgens Schwartz krijgen zowat veertig mensen verzorging in het ziekenhuis, vooral voor lichte verwondingen. Er zijn zes buitenlanders bij betrokken. Snuffelhonden vonden echter ook een plaats waar zich drie tot vier doden kunnen bevinden.

De politie heeft het gebied rond de explosie in de Divadelnistraat afgezet. "Op het moment van de ontploffing waren er vijftien personen in het gebouw. De oorzaak is waarschijnlijk een gaslek", meldt een politieman aan Reuters. In het gebouw waren onder meer een kantoor van de internationale organisatie voor burgerluchtvaart IATA en een kunstgalerij gevestigd.

Gasvoorziening stilgelegd

Uit de aangrenzende gebouwen zijn uit voorzorg meer dan tweehonderd mensen geëvacueerd. Eveneens uit voorzorg is de gasvoorziening in het gebied stilgelegd.

Burgemeester Bohuslav Svoboda heeft zich naar de plaats van het ongeluk gespoed. Premier Petr Necas liet weten dat hij persoonlijk zal deelnemen aan het onderzoek en diep geraakt is door de tragedie. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners