Populariteit president Hollande gestegen na overspel

15/01/14 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:44

De Franse president François Hollande wil zijn persoonlijk leven liever niet breed uitgesmeerd zien in de media, maar misschien moet hij zijn strategie toch maar veranderen.

Populariteit president Hollande gestegen na overspel

François Hollande © Reuters

De Fransen lijken het slippertje van hun president niet kwalijk te nemen. Volgens een nieuwe poll door het Franse blad Le Nouvel Observateur is de populariteit van de meest onpopulaire naoorlogse Franse president met 2 procent gestegen tot 26 procent ten opzichte van december. Een gelijkaardige poll door het magazine Le Point toont een stijging van 1 procent tot 24 procent.

Beide bevragingen werden afgenomen op 10 en 11 januari na de onthullingen over zijn affaire met de Franse actrice Julie Gayet, maar net voor het nieuws bekend raakte dat Valérie Trierweiler, de partner van Hollande, in het ziekenhuis was opgenomen.

'Privé is privé'

Hollande is nochtans niet opgezet met de verhalen in de media over zijn vermeende affaire. 'Wat privé is, moet privé blijven', zo zei hij tijdens een live uitgezonden persconferentie in Parijs. 'Iedereen kan in zijn privéleven beproevingen doorstaan. Ik heb één principe: private aangelegenheden worden in de private sfeer behandeld.'

En daar lijkt ook de Franse bevolking het mee eens te zijn. Uit nog een poll blijkt dat 77 procent van de Franse kiezers de zaak als privé beschouwen. 84 procent zegt dat zijn mening over Hollande niet veranderd is na de onthullingen.

Vorig jaar bereikte de populariteit van Hollande nog een diepterecord wat van hem de meest onpopulaire president in de moderne Franse geschiedenis maakt. (TE)

Lees meer over:

Onze partners