Politie plukt man van top Golden Gate Bridge

04/08/12 om 02:06 - Bijgewerkt om 02:06

De klimmer werd vrijdagmorgen op de zuidtoren van de befaamde hangbrug in San Francisco ontdekt, 150 meter boven het wegdek en 227 meter boven de waterspiegel.

Politie plukt man van top Golden Gate Bridge

© Reuters

De man, die door de politie van San Francisco werd ingerekend, moet een psychiatrisch onderzoek ondergaan, zo vernam de krant The San Francisco Chronicle van de politie.

Voorbijgangers hadden donderdagavond alarm geslagen. Door dichte mist baande de klimmer zich op een van de dikke kabels een weg naar boven. Daarbij dreigde hij met zelfmoord en verdween uit het zicht.

Pas 's ochtends hervatte de politie de zoekacties. Daarvoor werd alle verkeer tijdelijk stilgelegd. Uiteindelijk werd de klimmer op de zuidtoren ingerekend.

1200 zelfmoorden

De Golden Gate Bridge ging in 1937 open vierde in mei haar 75ste verjaardag. Naar schatting 1200 mensen pleegden door de jaren heen zelfmoord door van de brug te springen.

Het precieze aantal is niet bekend, omdat er niet altijd getuigen zijn en een onbekend aantal lichamen door de sterke stroming mee de oceaan in gesleurd zijn.

Let wel: de meeste zelfmoordenaars springen niet van de torens, maar van het wegdek, dat zich op ongeveer 75 meter boven het water bevindt. (Belga/TV)

Onze partners