Politie bevrijdt vijfjarig jongetje in Alabama - Gijzelnemer is dood

05/02/13 om 00:22 - Bijgewerkt om 00:22

De vijfjarige Ethan, die een week gegijzeld werd in het Amerikaanse Alabama, is vrij en ongedeerd. De dader, de 65-jarige schutter Jimmy Lee Dykes, overleefde de politiebestorming niet.

Politie bevrijdt vijfjarig jongetje in Alabama - Gijzelnemer is dood

© Reuters

Dat meldt nieuwszender CNN op basis van politiebronnen. Omwonenden zouden geweerschoten en een explosie gehoord hebben.

Een politiewoordvoerder verklaarde aan de Amerikaanse media dat een interventeiteam de bunker waar Ethan vastgehouden werd bestormde nadat de onderhandelingen uit elkaar vielen. De politie stelde vast dat gijzelnemer Dykes een vuurwapen in handen had, besloot dat de jongen in onmiddellijk levensgevaar was en greep in.

Hoe de gijzelnemer precies aan zijn einde kwam, is nog niet duidelijk.

Zelfgebouwde bunker

Dykes, een Vietnamveteraan, gijzelde de vijfjarige Ethan sinds vorige dinsdag. Dykes kwam toen aan boord van een schoolbus en eiste dat twee kinderen met hem zouden meegaan. Buschauffeur Charles Albert Poland Jr. weigerde en blokkeerde het gangpad, waardoor meer dan twintig kinderen via de nooduitgang konden ontkomen.

Dykes vermoordde de buschauffeur, die intussen is begraven. Daarop nam Dykes de kleine Ethan mee. Al die tijd bracht de jongen, die aan het syndroom van Asperger en ADHD zou lijden, door in een door Dykes zelfgebouwde ondergrondse bunker. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners