Pokémon-jagers op Amerikaanse herdenkingsplaatsen: ‘Extreem ongepast’

Pokémon Go-jager © Belga Image

Het Amerikaanse Holocaust Memorial Museum en het Arlington National Cemetery in Washington D.C. vragen aan bezoekers om niet het populaire Pokémon Go-spel te spelen. Beide herdenkingsplaatsen komen voor in het smartphonegame.

Een woordvoerder van het Holocaustmuseum vindt dat het spel spelen in een herdenkingsmonument voor slachtoffers van het nazisme ‘extreem ongepast’ is.

In Pokémon Go, dat een commercieel en cultureel fenomeen is geworden, gaan spelers via de camera op hun smartphone in de echte wereld op zoek naar Pokémon-figuurtjes. Zowel het museum als het militair kerkhof zijn zogenaamde ‘Pokéstops’, waar spelers virtuele items zoals snacks en geneesmiddelen voor hun Pokémon kunnen verzamelen.

De directie van het museum heeft ondertussen al stappen gezet om de locatie uit het spel te halen, en het kerkhof denkt eraan hetzelfde te doen. ‘Games als Pokémon Go spelen op deze gewijde grond zou niet gepast zijn’, klinkt het ook daar.

Chaos

Overigens lopen niet enkel in de Verenigde Staten de gemoederen door de razend populaire game hoog op. In Rhodes, een wijk in het westen van het Australische Sydney, hebben inwoners zelfs de politie gebeld omdat de straten en een park werden overstelpt door Pokémon-jagers. De bewoners van de anders zeer rustige wijk vertelden aan de krant Sydney Morning Herald dat er ‘complete chaos’ was en ‘enorm veel’ lawaai in het midden van de nacht, toen honderden mensen op zoek waren naar Pokémons. Enkele bewoners gooiden naar verluidt zelfs met waterballonnen om de massa uit een park te verdrijven.

Bij ons lanceerde de Antwerpse politie dinsdag een oproep tot voorzichtigheid bij het spelen van Pokémon Go. Aangezien de monstertjes op de vreemdste plekken kunnen opduiken zoals op rotondes, kruispunten of zelfs spoorwegen, is het gebruik van de app niet zonder risico, luidde het in het VTM-nieuws. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content