Poetin trekt militairen terug 'uit oefeningen'

04/03/14 om 08:19 - Bijgewerkt om 08:20

De Russische president Vladimir Poetin trekt troepen 'die aan militaire oefeningen deelnemen' terug. Poetin heeft tot nu toe altijd ontkend dat Russische militairen aanwezig zouden zijn op de Krim.

Poetin trekt militairen terug 'uit oefeningen'

President Poetin tijdens militaire oefening © Reuters

De Russische president en opperbevelhebber van het leger Vladimir Poetin heeft de Russische troepen die aan militaire oefeningen deelnemen, gelast naar hun basis terug te keren, zo heeft zijn woordvoerder Dmitri Peskov bekendgemaakt.

Nadat Poetin een rapport over succesvolle oefeningen was voorgelegd, gelastte het staatshoofd de troepen die eraan deelnamen terug te keren naar hun permanente basis, aldus Peskov. Moskou heeft altijd ontkend dat de midden vorige week bevolen "dringende" manoeuvres met de situatie in Oekraïne van doen hadden.

Paraatheid

Het luidde dat de oefeningen dienden om de paraatheid te testen van de troepen in de westelijke en centrale districten. Er namen 150.000 soldaten, tot 90 vliegtuigen, 120 helikopters, 880 tanks en 80 schepen aan deel.

Poetin woonde hoogstpersoonlijk een oefening in de regio Leningrad bij. Hij aanschouwde op die manier de activiteiten van meer dan 1.800 soldaten, meer dan 30 tanks, zowat 20 gevechtsvoertuigen, 5 vliegtuigen en 80 helikopters. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners