Poetin: ‘Is Amerika dan een bananenrepubliek geworden?’

Vladimir Poetin © REUTERS

Vladimir Poetin lacht de beschuldigingen over het beïnvloeden van de Amerikaanse presidentsverkiezingen weg.

De Russische president Vladimir Poetin heeft de beschuldigingen van het Democratische kamp in de VS als zou hij het resultaat van de Amerikaanse presidentsverkiezingen willen beïnvloeden, weggewuifd. Volgens het kamp van Hillary Clinton probeert Poetin namelijk diens “marionet” Donald Trump in het Witte Huis te krijgen en heeft hij daarom het computersysteem van de Democrats gehackt. Ook de onthullingen van WikiLeaks zijn volgens Clinton alle aan Poetin toe te schrijven. Op een conferentie in Sotsji van de Valdai-club van Ruslandkenners lachte hij de aantijging weg: “Gelooft iemand dat nu echt? Is Amerika dan een bananenrepubliek geworden?”.

Hitler

Achter de haast dagelijkse regen aan beschuldigingen vermoedt het Russische staatshoofd een politieke agenda. Minder grappig vond Poetin de “hysterie” die in het Westen heerst tegen zowat alles dat Russisch is. “Je zou kunnen denken dat de Verenigde Staten geconfronteerd worden met een hoop hoogdringende zaken, maar de elite heeft blijkbaar, om de bevolking zoet te houden, niets anders te doen dan de aandacht te vestigen op vermeende Russische hackingpraktijken en Russische spionnen”, sneerde hij.

Algemeen wordt aanvaard dat Poetin Trump een minder koud hart toedraagt dan Clinton. Die laatste heeft Poetin dan ook al vergeleken met Hitler en is voorstandster van een confrontatiekoers met Rusland. Trump, daarentegen, ziet geen graten in een Amerikaans-Russische vorm van vriendschap. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content