Poetin: 'Ik deel oprecht het leed dat u raakt'

28/02/15 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:21

De Russische president Vladimir Poetin die reeds op de moord op Boris Nemtsov gereageerd had, heeft nu ook zijn steun betuigd aan de moeder van het slachtoffer: 'Ik deel oprecht het leed dat u raakt.'

Poetin: 'Ik deel oprecht het leed dat u raakt'

Vladimir Poetin © BELGAIMAGE

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn medeleven overgemaakt aan Dina Eidman, de moeder van de doodgeschoten oppositiepoliticus Boris Nemtsov. Hij verklaarde dat "alles gedaan zal worden opdat de opdrachtgevers en uitvoerders van deze laffe en cynische misdaad de straf krijgen die ze verdienen".

'Altijd open en eerlijk'

"Boris Nemtsov heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van Rusland, het politieke leven en dat van de samenleving. Hij heeft altijd open en eerlijk zijn standpunten uitgedrukt", verklaarde de president in het bericht. "Ik deel oprecht het leed dat u raakt."

Kort na de aankondiging van de moord op Nemtsov, vrijdag kort voor middernacht, reageerde Poetin al. Hij "verklaarde dat de brute moord de kenmerken van een huurmoord draagt en van een provocatie weg heeft", aldus zijn woordvoerder Dmitri Peskov.

'Geschokt'

Ook premier Dmitri Medvedev betuigde zijn medeleven aan de familie van Boris Nemtsov en zei "geschokt" te zijn door "deze brutale en cynische moord". "Dit is een groot verlies voor onze samenleving, waarvan hij altijd de vrijheid en de waarden heeft verdedigd", aldus Medvedev. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners