Poetin en Erdogan ontmoeten elkaar begin augustus in Rusland

Vladimir Poetin en Tayyip Erdogan © REUTERS

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Russische ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan zullen elkaar begin augustus in Rusland ontmoeten. Dat heeft het Kremlin woensdag meegedeeld.

De geplande ontmoeting tussen de staatshoofden van Rusland en Turkije wordt de eerste sinds beide leiders eind vorige maand beslisten om hun relaties weer te normaliseren.

‘Poetin en Erdogan hebben zich akkoord verklaard elkaar te ontmoeten in de eerste tien dagen van de maand augustus. Dat zal in Rusland gebeuren’, zo blijkt uit een mededeling van Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. ‘De plaats en datum moeten nog verder gepreciseerd worden.’

Het nieuws volgt na enkele woelige maanden. De verhoudingen tussen Rusland en Turkije waren namelijk ernstig verstoord geraakt nadat het Turkse leger op 24 november 2015 een Russisch gevechtsvliegtuig had neergehaald aan de Turks-Syrische grens. Daarbij kwam één piloot om het leven. Zondag had Poetin wel al naar Erdogan gebeld om hem, na de mislukte couppoging, een snelle terugkeer naar de stabiliteit toe te wensen. Hij vroeg hem toen meteen ook om de veiligheid van de Russische toeristen in Turkije te waarborgen. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content