Poetin: akkoord met Porosjenko over humanitaire hulp

29/08/14 om 23:59 - Bijgewerkt om 23:59

De Russische president Vladimir Poetin zegt een akkoord gesloten te hebben met zijn Oekraïense collega Porosjenko over humanitaire hulp. Poetin noemde Porosjenko ook "een partner" waarmee "men kan praten".

Poetin: akkoord met Porosjenko over humanitaire hulp

© REUTERS

Dat blijkt uit een interview voor de staatstelevisie. De Russische president sprak van "een zeer goede" ontmoeting met Porosjenko in het Wit-Russische Minsk. Het was de eerste keer in drie maanden dat beide presidenten elkaar ontmoetten. Enige vooruitgang om tot een oplossing te komen voor de crisis in Oekraïne kwam er echter niet.

Poetin, die Porosjenko een goede gesprekspartner noemde, zei dat Porosjenko toezegde met Russische hulp voor Loegansk en Donetsk, de twee rebellenbolwerken in Oost-Oekraïne. Hoe de hulp tot in Oekraïne zal geraken, is niet bekend.

Deze positieve uitlatingen van Poetin komen een dag nadat Porosjenko Rusland beschuldigde troepen in Oekraïne te laten opereren. Een beschuldiging die door de Navo werd bewezen. Rusland ontkent echter de aanwezigheid van Russische soldaten in Oekraïens gebied.

(Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners