'Pleegkindshow' op Nederlandse televisie gaat niet door

11/08/12 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

De plannen van televisieproducent John de Mol voor een televisieserie waarin pleegkinderen hun pleegouders kiezen, zijn opgeborgen.

'Pleegkindshow' op Nederlandse televisie gaat niet door

© Reuters

Dat heeft een woordvoerder van het Nederlandse productiebedrijf Talpa bevestigd.

De Mol noemt de kritiek die het programma bij voorbaat al kreeg als reden. De tv-producent heeft geen zin meer "zijn formules steeds maar te moeten verdedigen", laat hij weten.

Tekort aan pleeggezinnen

Het productiebedrijf van De Mol wilde voor de show samenwerken met Jeugdzorg Nederland om aandacht te vragen voor het grote tekort aan pleeggezinnen. Nederlandse politici waren echter kritisch over het programma.

In 2007 veroorzaakte een gelijkaardig programma ook heel wat ophef in Nederland. De Grote Donorshow was een eenmalige liveshow op BNN waarin een ongeneeslijk zieke vrouw uit drie nierpatiënten een kandidaat moest kiezen om een gezonde nier aan af te staan. Het bleek om een stunt te gaan. Het programma was opgezet om meer aandacht te krijgen voor donororganen.

'Weg van Nederland'

'Weg van Nederland' was dan weer een televisiequiz uit 2011 op de VPRO met jonge, uitgeprocedeerde asielzoekers. De winnaar kreeg 4000 euro voor een nieuwe start in zijn land van herkomst. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners