Peuter overleeft op miraculeuze wijze 14 uur bij overleden moeder in autowrak

© Beeld BBC World News

Een meisje van 18 maanden heeft in de Amerikaanse staat Utah op miraculeuze wijze 14 uur overleefd bij haar overleden moeder in een auto die van een brug in de ijskoude rivier was beland. Een visser vond haar.

De wagen was op zijn dak in een ondiep deel van de Spanish Fork River beland, meldt de krant The Salt Lake Tribune. Toen de visser het wrak vond, hing het meisje in het kinderzitje met het hoofd omlaag boven het ijskoude water dat door de wagen stroomde, maakte de politie bekend. Haar overleden moeder, een vrouw van 25, zat dood in de bestuurderszetel.

De visser bracht de politie op de hoogte, die de peuter naar het ziekenhuis bracht. De toestand van het meisje is kritiek, maar stabiel.

Circa 14 uur

De politie denkt dat de wagen de kant van de brug raakte en in de rivier terechtkwam, aldus nog The Salt Lake Tribune. Het ongeval moet gebeurd zijn rond 22.30 uur vrijdag lokale tijd. De visser alarmeerde de politie omstreeks 12.30 uur zaterdagmiddag.

Drie politieagenten en vier brandweermannen die ter plaatse waren gekomen, werden later in het ziekenhuis behandeld voor onderkoeling. Zij hebben het ziekenhuis intussen verlaten. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content