Peiling: Hillary Clinton heeft nu dubbelcijferige voorsprong op Donald Trump

Hillary Clinton en Donald Trump © Belga Image

Volgens de wekelijkse opiniepeiling van NBC News heeft de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton nu een tweecijferige voorsprong op haar Republikeinse tegenstrever Donald Trump.

De vroegere First Lady en minister van Buitenlandse Zaken is goed voor 51 procent van de stemintenties, de vastgoedmagnaat 41 procent. Vorige week bedroeg het verschil 8 procentpunt, komende van 1 procent nog eens een week daarvoor.

In een race met vier, dus ook met de libertaire kandidaat Gary Johnson en Jill Stein van de Groenen, heeft Clinton zes procentpunt voorsprong op Trump.

Blunderweek

De peiling liep tussen 1 en 7 augustus online bij een nationaal staal van 11.480 volwassenen die zeiden geregistreerde kiezers te zijn. De foutenmarge plus en minus bedraagt 1,2 procentpunt.

Trump heeft er een echte blunderweek opzitten, waarin hij onder meer twee keer uitgebreid verwees naar een video niet bestaat, uithaalde naar de familie van een oorlogsslachtoffer en een robbertje uitvocht met een baby. Lees meer. (Belga/KVDA)

Partner Content