Peeters schort uitvoer militair materiaal naar Syrië en Jemen op

© Reuters

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft beslist om ook de Vlaamse militaire uitvoer naar Syrië en Jemen “on hold” te zetten.

Op 23 februari, maakte Peeters al bekend dat de export van wapens en militair materieel naar enkele landen in het Midden-Oosten “waar er problemen waren” voorlopig werd opgeschort. Op basis van de toestand in de regio ging het toen om Tunesië, Libië, Egypte, Bahrein en Oman.

Rekening houdend met recente ontwikkelingen in de regio heeft Peeters beslist om nu ook Syrië en Jemen aan die lijst toe te voegen.

Betogers beschoten

In de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn vrijdag opnieuw tienduizenden voor- en tegenstanders van president Ali Abdullah Saleh de straat op gegaan.

In Syrië wordt er gemanifesteerd in Daraa, Damascus en Hama. Vrijdag zouden betogers die op weg waren naar Daraa beschoten zijn door Syrische troepen. Ook op betogers in Daraa zelf zou geschoten zijn. Er zouden zeventien doden zijn, maar van deze balans kon niet meteen bevestiging bekomen worden uit onafhankelijke bron.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content