Paus: 'We moeten kinderen morele waarden bijbrengen'

01/01/12 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:32

Paus Benedictus XVI heeft tijdens de nieuwjaarsmis gewezen op de noodzaak om kinderen en jongeren morele waarden bij te brengen.

Paus: 'We moeten kinderen morele waarden bijbrengen'

© reuters

Paus Benedictus XVI heeft tijdens de nieuwjaarsmis gewezen op de noodzaak om kinderen en jongeren morele waarden bij te brengen. Alleen zo kunnen ze mee voor vrede zorgen, luidde het.

De kerkleider betreurde dat kinderen worden opgevoed "in een sociale realiteit die ervoor kan zorgen dat ze onverdraagzaam en gewelddadig worden". Hij lanceerde een oproep om hen "een diepgaand gevoel voor gerechtigheid en respect voor naasten" bij te brengen.

De paus riep religieuze leiders en opvoeders over heel de wereld op te strijden tegen de "cultuur van relativisme" en jongeren waarden zoals vrede en gerechtigheid bij te brengen. "

De cultuur van relativisme werpt een fundamentele vraag op: is het nog nodig om op te voeden? En opvoeden waarvoor? Tegenover de schaduw die de horizon over heel de wereld verduistert, is verantwoordelijkheid opnemen om jongeren de waarheid en fundamentele waarden en deugden bij te brengen een vorm van hoopvol naar de toekomst kijken", klonk het. (Belga/VF)

Lees meer over:

Onze partners