Paus Franciscus: ‘oorlog maakt ons tot slaven, maar vrede is altijd mogelijk’

Paus Fransiscus © Reuters

Tijdens de mis voor de vrede, naar aanleiding van Wereldvredesdag, pleitte paus Franciscus ervoor een cultuur van de vrede op te bouwen.

Paus Franciscus heeft in Rome een mis voor de vrede opgedragen naar aanleiding van Wereldvredesdag, die in de Kerk op 1 januari wordt gevierd. Tijdens de eucharistieviering, die werd bijgewoond door alle curiekardinalen, pleitte hij ervoor een cultuur van de vrede op te bouwen. Daartoe moeten alle volkeren, culturen en godsdiensten hun krachten bundelen, aldus de kerkleider. Dat meldde Radio Vaticaan.

‘Nooit meer oorlog’

“De oorlogen maken ons tot slaven maar vrede is altijd mogelijk”, zei de paus, die de gelovigen op het Sint-Pietersplein opriep elke vorm van slavernij te bestrijden en de broederlijkheid te bevorderen, iedereen volgens zijn eigen mogelijkheden.

De kerkleider sprak de wens uit dat er nooit meer oorlogen komen en dat de vredeswil en de broederlijkheid tussen de volkeren bevorderd wordt. Bij het Angelusgebed werden honderd klokslagen geluid ter herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden.

Op deze 48ste Wereldvredesdag werd de monumentale klok van Maria Dolens in Roverto geluid, die is opgedragen aan de overleden soldaten van deze oorlog. De klank en de beelden van het luiden van de klok waren live te zien op de grote schermen op het Sint-Pietersplein. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content