Parijse politie roept vrouwen op om gevallen van aanranding bij viering WK-winst te melden

Parijs na de overwinning. © Reuters

De prefect van de politie van Parijs wil dat de vrouwen die aangerand werden bij de feestelijkheden na de winst van het WK voetbal, daarvan aangifte doen bij de autoriteiten.

Dat heeft de prefect vandaag verklaard op radiozender Europe 1. De oproep van Michel Delpuech komt er nadat op de sociaalnetwerksites een hele reeks berichten werd verspreid, waarin vrouwen onder de hashtag #MeTooFoot melding maakten van ongewenste aanrakingen.

Tientallen vrouwen hadden achteraf op sociaalnetwerksites hun beklag gedaan over ongewenste aanrakingen door mannen.

‘De feiten moeten bekend worden gemaakt bij de diensten, zodat er onderzoeken gevoerd kunnen worden. Onze diensten zullen uiteraard niet inschikkelijk zijn ten opzichte van de daders, wanneer die geïdentificeerd worden’, zo verklaarde Delpuech.

De winst van de wereldbeker voetbal werd in heel Frankrijk massaal op straat gevierd. Maar tientallen vrouwen hadden achteraf op sociaalnetwerksites hun beklag gedaan over ongewenste aanrakingen door mannen.

Heel wat van die getuigenissen kregen ook de hashtag #MeTooFoot mee. Daarmee wordt verwezen naar de #MeToo-berichten die wereldwijd opdoken in de nasleep van de zaak-Weinstein en waarin vrouwen eveneens seksueel geweld aanklaagden.

Bekijk ook de beeldreportage: WK-feest in Frankrijk ontsierd door zware rellen

Partner Content