Parijs krijgt nieuwe toren: 'Tour Triangle'

30/06/15 om 18:25 - Bijgewerkt om 18:25

Na jarenlange discussies heeft de gemeenteraad van Parijs de bouw goedgekeurd van de 'Tour Triangle': een 180 meter hoge wolkenkrabber in de vorm van een piramide.

Parijs krijgt nieuwe toren: 'Tour Triangle'

De Eiffeltoren in Parijs © Belga Image

De kogel is -eindelijk- door de kerk: na jarenlang gepalaver heeft de gemeenteraad van Parijs de bouw goedgekeurd van de "Tour Triangle", een wolkenkrabber van 180 meter hoog in de vorm van een piramide.

Kantoren

Een model van de toekomstige Tour Triangle in Parijs.

Een model van de toekomstige Tour Triangle in Parijs. © Reuters

Het ontwerp van de "driehoekstoren", is van de hand van het Zwitserse architectenbureau Herzog en Meuron. Het gebouw in de vorm van een piramide zou opgetrokken worden in het zuiden van Parijs, dichtbij het park Porte de Versailles, en moet plaats bieden aan kantoren en een hotel.

Sinds 1973 is het in de Franse lichtstad verboden om gebouwen op te trekken die hoger zijn dan 37 meter. Toen ontstond er een grote polemiek rond de toren op Montparnasse, omdat het 210 meter hoge gebouw het horizontale stedelijke landschap domineerde, op de Eiffeltoren na.

Afgekeurd

Het college van Parijs had het plan voor de bouw van de wolkenkrabber in november nog afgekeurd, dik tegen de zin van de socialistische burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, een groot voorstandster van het gebouw. De gemeenteraad keurde nu een aangepaste versie goed. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners