Palestijn steekt busreizigers in Tel Aviv neer

21/01/15 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Een Palestijnse man heeft op een bus in Tel Aviv tien mensen neergestoken. Hij werd in het been geschoten toen hij probeerde te vluchten. In de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem heerst al enkele maanden spanning tussen Palestijnen en Israëli's met enkele dodelijke incidenten.

Palestijn steekt busreizigers in Tel Aviv neer

© Reuters

Op een bus in Tel Aviv zijn tien mensen gewond geraakt toen een Palestijnse man aan boord kwam, de chauffeur neerstak en daarop passagiers aanviel. Zo meldt Reuters. Zeven slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht, vier van hen zouden ernstig gewond zijn.

'Kort nadat hij op de bus kwam, stak de man de chauffeur meerdere keren, maar die reageerde zeer goed door de aanval te weerstaan. Zo kon de terrorist overmeesterd worden', aldus politiecommandant Bentzi Sau volgens het persagentschap.

Spanningen

Een voertuig met gevangenisofficieren bevond zich in de buurt van de bus. Zij zagen de aanval gebeuren en gingen in de achtervolging. Ze overmeesterden de man in een nabijgelegen straat en schoten hem in het been toen die trachtte te ontsnappen. Volgens woordvoerder van de politie, Micky Rosenfeld, ging het om een 23-jarige inwoner van Tulkarm op de Westelijke Jordaanoever.

De steekpartij is de meest recente in een reeks incidenten de afgelopen maanden. Vooral in de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem neemt de spanning tussen Palestijnen en Israëli's toe. Israël controleert die gebieden sinds een oorlog in 1967, terwijl de Palestijnen er samen met de Gazastrook een onafhankelijke staat van willen maken.

Lees meer over:

Onze partners