Pakistan blokkeert NAVO-konvooien na dodelijk incident

30/09/10 om 13:04 - Bijgewerkt om 13:04

Het Pakistaanse leger beschuldigt de NAVO ervan drie Pakistaanse militairen te hebben gedood tijdens een helikopteraanval.

Pakistan blokkeert NAVO-konvooien na dodelijk incident

© EPA

Het Pakistaanse leger beschuldigt de NAVO ervan drie Pakistaanse militairen te hebben gedood tijdens een helikopteraanval nabij de grens met Afghanistan. Pakistan blokkeert voorlopig de doorgang van NAVO-bevoorradingskonvooien naar Afghanistan.

Hoe lang de blokkering aan de grens tussen Pakistan en Afghanistan zal duren, is onduidelijk.

"Donderdagmorgen, tijdens een niet uitgelokte aanval, drongen NAVO-helikopters ons luchtruim binnen en ze namen een militaire controlepost onder vuur," citeert persagentschap AFP een anonieme Pakistaanse militair. "Daarbij kwamen drie soldaten om".

De NAVO bevestigt dat het in het grensgebied een aanval uitvoerde, maar zegt dat de helikopters nooit het Pakistaanse luchtruim zijn binnengedrongen. De organisatie onderzoekt het incident.

Het gaat al om het derde incident in enkele dagen tijd. Pakistan had maandag nog hevige kritiek geuit in verband met twee eerdere "inbreuken" op het Pakistaanse luchtruim tijdens aanvallen van de NAVO.

Lees meer over:

Onze partners