Pakistaanse regering neemt afstand van een van haar ministers

23/09/12 om 08:30 - Bijgewerkt om 08:30

De minister van Spoorwegen loofde een premie van 100.000 Amerikaanse dollar uit voor de dood van de maker van de islamofobe film.

Pakistaanse regering neemt afstand van een van haar ministers

© AFP

De Pakistaanse regering heeft zich gedistantieerd van één van haar ministers. Een woordvoerder van de premier zei aan de Britse zender BBC dat de regering zich absoluut niet kan vinden in de commentaar van minister van Spoorwegen Ghulam Ahmad Bilour.

Die verklaarde zaterdag 100.000 dollar te zullen betalen aan diegene die de filmmaker doodt. Hij zou hierbij zelfs de steun van de taliban en al-Qaeda hebben gevraagd.

Ook de partij van de man, ANP, zegt aan de BBC dat het om persoonlijke uitlatingen gaat, die niet worden gedragen door de partij. Maar ze ondernemen voorlopig geen actie tegen de politicus. Hij blijft voorlopig op post.

De islamofobe Amerikaanse amateurfilm "Innocence of Muslims", waarin de profeet Mohammed wordt beschimpt, leidde de voorbije week tot een reeks manifestaties. In Pakistan vielen daarbij minstens zestien doden. In de zuidelijke havenstad Karachi kwamen twaalf mensen om, onder wie drie politieagenten, en liepen tachtig demonstranten verwondingen op. Bij onlusten in het noordelijke Peshawar vielen vier doden, onder wie een medewerker van een televisiezender. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners