Pakistaanse Malala geeft eerste interview (Video)

04/02/13 om 19:26 - Bijgewerkt om 19:26

De Pakistaanse tiener Malala Yousufzai, die door de taliban in het hoofd werd geschoten omdat ze onderwijs voor meisjes promootte, heeft voor het eerst sinds het incident de wereld toegesproken.

Pakistaanse Malala geeft eerste interview (Video)

© AFP

De 15-jarige Malala zegt dat ze zich goed voelt na twee ingrepen. De laatste operatie die nodig was om het gat in haar schedel te herstellen. De dokters brachten een titaniumplaatje aan haar schedel aan en plantten een cochleair implantaat in om het gehoor in haar linkeroor te herstellen.

'Ik ben blij dat de operaties succesvol zijn verlopen', zei Malala vanop haar ziekenhuisbed in het ziekenhuis van Birmingham. 'Ik kan al een beetje wandelen en ik voel me beter'.

Ze hoopt om tegen het eind van de maand volledig hersteld te zijn. Volgens haar breinchirurg zal het meisje geen blijvende hersenletsels overhouden aan het schietincident van oktober vorig jaar. Ze zal dan ook geen bijkomende operaties nodig hebben.

In een interview voor de operatie zegt Malala dat ze haar overleving te danken heeft aan 'de gebeden van de mensen'. 'Het is dankzij de gebeden dat God mij een nieuw leven heeft gegeven. Ik wil dat elk meisje; elk kind onderwijs krijgt', aldus Malala.

De Pakistaanse autoriteiten zorgden ervoor dat het meisje in Groot-Brittannië kon behandeld worden nadat ze in oktober in het hoofd werd geschoten door taliban. Die namen het haar niet in dank af dat ze op haar internetblog de rechten van meisjes verdedigde. (TE)

De beelden dateren van voor de operatie en zijn nu vrijgegeven omdat de operatie is geslaagd.


Lees meer over:

Onze partners