Overspelcrisis houdt Franse First Lady voorlopig in het ziekenhuis

13/01/14 om 22:16 - Bijgewerkt om 22:16

Valérie Trierweiler, de vriendin van de Franse president François Hollande, moet nog een aantal dagen in het ziekenhuis blijven. Ze werd vrijdag opgenomen, omdat ze was ingestort na alle berichten over de affaire van haar partner.

Overspelcrisis houdt Franse First Lady voorlopig in het ziekenhuis

Valerie Trierweiler, de vriendin van de Franse president Francois Hollande. © REUTERS

Trierweiler (48) heeft nog rust nodig, maakte haar stafchef Patrice Biancone maandag bekend, schrijven Franse media.

Hollande (59) zou een verhoudinghebben met actrice Julie Gayet (41). Geruchten over de affaire gingen al langer, maar kwamen in een stroomversnelling door een publicatie in het blad Closer.

In maar liefst zeven pagina's weidde het blad uit over de escapades van de president, inclusief foto's waarop te zien is hoe hij bij het Parijse appartement van zijn minnares arriveert.

Persconferentie

Het nieuws over de verlenging van de ziekenhuisopname van Hollandes vriendin komt op een uiterst ongunstig moment voor Hollande. Hij houdt dinsdag een al langer geplande persconferentie.

Hoewel zijn staf benadrukt dat het om een privékwestie gaat, zal hij de zaak moeilijk helemaal kunnen negeren tijdens het vraaggesprek met journalisten, schrijft de Franse krant Le Monde. (Elsevier/Anna Vossers/TV)

Onze partners