Ouders vinden zoon terug dankzij persfoto

06/01/14 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:59

Een 20-jarige man uit New York, die op 1 januari was verdwenen, is herenigd met zijn familie nadat zijn ouders een foto van hem herkende in de krant.

Ouders vinden zoon terug dankzij persfoto

Kranten in Washington © Reuters

Op 1 januari verliet Nick Simmons zonder iets van zijn persoonlijke bezittingen mee te nemen zijn huis. Zijn familie bleef in het ongewisse over de reden van zijn vertrek of zijn verblijfplaats. Vier dagen later trof AP-fotografe Jacquelyn Martin hem toevallig aan in de buurt van het Witte Huis. Martin was van plan enkele foto's te maken van de president, maar omdat Barack Obama en zijn gezin op vakantie waren in Hawaï, besloot ze de gevolgen van het koude weer voor daklozen op beeld vast te leggen.

Hereniging in ziekenhuis

Martin werd aangetrokken door het confronterende beeld van Nick Simmons. De jongeman, ongeschoren en half verhuld in een deken, probeerde zich te verwarmen aan een rooster bij het gebouw van de Federal Trade Commission. De fotografe stelde zich voor en nam enkele foto's van Simmons.

Niet veel later verschenen de foto's in de Amerikaanse krant USA Today en zo ging de bal aan het rollen. De ouders van Nick Simmons zagen de foto en contacteerden onmiddellijk de politie. In een ziekenhuis in Washington werd hij herenigd met zijn vader en oudere broer.

'Iedereen heeft zijn eigen verhaal te vertellen'

De moeder van Nick reageerde erg opgetogen op Facebook. 'Zonder de foto had het nog maanden kunnen duren voor we onze zoon hadden teruggevonden', berichten verschillende Amerikaanse media.

Fotografe Martin benadrukt dat het belangrijk is om onbekenden in beeld te brengen. 'Iedereen heeft zijn eigen verhaal te vertellen', zegt ze. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners