Ouders IS-gijzelaar Peter Kassig vragen om vrijlating

05/10/14 om 11:12 - Bijgewerkt om 11:12

Met een videoboodschap vragen de ouders van Peter Kassig, door Islamitische Staat gegijzeld en met de dood bedreigd, zijn vrijlating. 'Wij hebben evenveel invloed op de VS-actie, als jullie op de zonsopgang'

Ouders IS-gijzelaar Peter Kassig vragen om vrijlating

De ouders van de door IS gegijzelde Peter Kassig. © YouTube

De ouders van de Amerikaanse gijzelaar Peter Kassig, die in een vrijdag verspreide videoboodschap van Islamitische Staat (IS) met de dood bedreigd wordt, hebben zaterdag zelf een video verspreid. Daarin wordt aan de ontvoerders gevraagd om Kassig vrij te laten.

'We vragen aan degenen die hem vasthouden om een blijk van medeleven te tonen en van hun macht gebruik te maken om onze zoon vrij te laten', verklaarde Ed Kassig in het filmpje dat op YouTube werd geplaatst.

De terreurmilitie IS had vrijdag een video verspreid waarop de onthoofding te zien is van de 47-jarige Brit Alan Henning, die sinds negen maanden werd vastgehouden in Syrië.

Op het einde van die video stelt IS een nieuwe Amerikaanse gijzelaar voor: Peter Kassig, een 26-jarige Irak-veteraan die een humanitaire organisatie had opgericht om de slachtoffers van het conflict in Syrië bij te staan. Kassig verdween er in oktober 2013. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners