Ouders bieden dochter (8) aan in ruil voor lening

Twee ouders uit het Nederlandse Hardinxveld-Giessendam hebben hun 8-jarige dochter aangeboden voor seksuele diensten in ruil voor een lening.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft dat donderdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het Algemeen Dagblad (AD). De ouders, de 44-jarige vader en de 43-jarige moeder, zitten al sinds 13 mei vast. Ze worden verdacht van het bevorderen van seks met een minderjarige, mensenhandel en het vervaardigen en verspreiden van kinderporno.

LaptopEen 32-jarige man uit Heusden in de provincie Noord-Brabant, met wie werd onderhandeld, is woensdag aangehouden. De politie werd op 12 mei getipt door een verontrust familielid van het echtpaar. Hij ontdekte op de geleende laptop van het stel e-mailverkeer tussen hen en de 32-jarige verdachte. Via e-mail werd onderhandeld hoeveel geld seks met het kind moest kosten. Er werden tientallen foto’s uitgewisseld, ook van het meisje.

Volgens het AD grepen de politie en de justitie net op tijd in om het meisje uit de klauwen van de man te houden. Het kind is direct uit huis gehaald en in een gastgezin ondergebracht. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content