Oud-student schiet 6 mensen dood op school in Oakland

03/04/12 om 06:45 - Bijgewerkt om 06:45

Op een school in Oakland heeft een oud-student 6 mensen doodgeschoten. De man is opgepakt.

Bij een schietpartij aan een religieuze hogeschool in de Amerikaanse staat Californië zijn zes mensen om het leven gekomen en drie gewond geraakt. De schietpartij vond plaats aan de Oikos University in Oakland, net buiten San Francisco. Aan de school kan men theologie, muziek, verpleegkunde en Aziatische geneeskunde studeren.

De dader is een 43-jarige oud-student van de school. Tijdens een les stond hij plots in een klaslokaal en schoot een vrouw naast hem dood. Daarna opende hij het vuur op de rest van de aanwezigen. Hij zou meer dan 30 schoten hebben afgevuurd.

De schutter beval de overige studenten om zich op te stellen in een rij. 'Ik ga jullie één voor een afknallen.' Vijf mensen overleden ter plaatse. Nog eens twee bezweken in het ziekenhuis aan hun verwondingen. De politie spreekt van 'erg bloederige taferelen'.

In de school hadden intussen tientallen mensen zichzelf opgesloten in klaslokalen. De politie moest deuren inbeuken om hen te bevrijden omdat ze schrik hadden om uit hun schuilplaatsen te komen.Volgens de politie zal het nog dagen duren om precies te reconstrueren wat er gebeurd is. Feit is dat de dader op de vlucht sloeg en zich na een interventie van een SWAT-team overgaf in een nabijgelegen supermarkt. (EE)

Lees meer over:

Onze partners