Oud-bondskanselier Helmut Kohl op intensieve, maar niet kritiek

02/06/15 om 21:31 - Bijgewerkt om 21:30

De voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl is op de afdeling intensieve zorgen van het universitaire ziekenhuis in Heidelberg opgenomen. Gezien de omstandigheden stelt hij het goed.

Oud-bondskanselier Helmut Kohl op intensieve, maar niet kritiek

Helmut Kohl, eerder dit jaar © Reuters

De voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl is op de afdeling intensieve zorgen van het universitaire ziekenhuis in Heidelberg opgenomen. Heidelberg ligt vlakbij Ludwigshafen, de thuisbasis van Kohl. De 85-jarige politicus heeft er twee darmoperaties ondergaan en verkeerde even in kritieke toestand, meldde het weekblad Der Spiegel op zijn website. Maar gezien de omstandigheden stelt Kohl het goed, meldde later op dinsdag het bureau van de ex-toppoliticus.

CDU-politicus Kohl was zestien jaar onafgebroken bondskanselier van (West-)Duitsland. Dat record deelt hij met Otto von Bismarck. Hij geldt ook als de architect van de Duitse Hereniging en als volbloed-Atlantist. Kohl was al tot de rolstoel veroordeeld na een cerebrovasculaire aanval.

In 2012 was hij reeds aan het hart geopereerd, begin mei dit jaar aan de heup. Voor die ingreep aan zijn heup krijgt Kohl, aldus zijn bureau, "fysieke therapie".

Lees meer over:

Onze partners