Opnieuw Vlaamse tiener naar Syrië vetrokken

20/04/13 om 10:35 - Bijgewerkt om 10:35

Een 15-jarige jongen uit Antwerpen is naar Syrië vertrokken om mee te strijden in de burgeroorlog.

Opnieuw Vlaamse tiener naar Syrië vetrokken

© Reuters

De jongen loopt school in het Koninklijk Atheneum in Antwerpen en was al enkele dagen vermist. In het Radio 1-programma 'Peeters & Partner' vertelde de directrice van het Antwerpse Atheneum, Karin Heremans, dat de jongen in Syrië zit.

'We hebben deze week de officiële mededeling gekregen dat de jongen naar Syrië vertrokken is', aldus Heremans, die spreekt van indoctrinatie door een organisatie voor strijders in Syrië.

Ondertussen maakt Vlaams minister voor Inburgering en Integratie Geert Bourgeois zich zorgen over een enquête in de Gazet van Antwerpen waaruit blijkt dat jonge moslims zich niet aanvaard voelen in de Vlaamse samenleving.

Nog veel werk

'Dat zoveel jongeren zich gediscrimineerd of niet aanvaard voelen, betekent dat wij nog heel veel werk hebben als samenleving', zegt Bourgeois op Radio 1. Ook Meyrem Almaci (Groen) vindt dat de overheid het nodige moet doen om de discriminatie in het onderwijs en op de arbeidsmarkt weg te werken.

Zestig procent van de moslimjongeren (meisjes nog meer dan jongens) denken dat de Vlaamse samenleving hen nooit als geïntegreerd zal beschouwen. Slechts 30 procent voelt zich aanvaard door de Vlaamse samenleving. (TE)

Onze partners