Opnieuw veertigtal vluchtelingen verdronken in Middellandse Zee

05/05/15 om 15:02 - Bijgewerkt om 15:01

Bij een nieuw ongeluk op de Middellandse Zee zijn vermoedelijk een veertigtal bootvluchtelingen verdronken.

Opnieuw veertigtal vluchtelingen verdronken in Middellandse Zee

Migranten komen aan in Italië © Reuters

Op de Middellandse Zee zijn een veertigtal vluchtelingen verdronken na een incident met hun opblaasboot. Dat blijkt uit de getuigenissen van enkele overlevenden die inmiddels in het Siciliaanse Catania zijn aangekomen. Ze werden er opgevangen door leden van de hulporganisatie Save the Children.

'Ze hebben verklaard dat er zich 137 personen aan boord van de opblaasboot bevonden. Die boot zou ontploft of leeggelopen zijn - dat is niet duidelijk - en een deel van de opvarenden kwam daarbij in het water terecht. Sommige getuigen hebben het over heel veel doden, anderen over een veertigtal', aldus Giovanna Di Benedetto, woordvoerster van de ngo.

1.200 mensen verdronken in april

De overlevenden maken deel uit van een groep van ongeveer 200 migranten die zich aan boord van twee verschillende schepen bevonden en die de afgelopen dagen op het Kanaal van Sicilië werden gered. De vluchtelingen kwamen dinsdag toe in de haven van Catania.

Volgens de overlevenden van de schipbreuk zou het incident zich hebben voorgedaan kort voor de reddingsacties van dit weekend. Tijdens die operatie hebben de Italiaanse marine en de kustwacht, samen met de hulp van verschillende andere schepen, bijna 6.000 personen gered. Meer dan 3.000 migranten werden maandag aan Italiaanse wal gebracht, dinsdagochtend volgden nog eens ruim 1.000 andere overlevenden.

In april gingen bij een reeks schipbreuken meer dan 1.200 mensenlevens verloren. (Belga/AVE)

Onze partners