Opnieuw slachtoffers MH17 naar Eindhoven

28/11/14 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:43

Voor de zevende keer arriveren op vliegbasis Eindhoven resten van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17. Voor deze zes slachtoffers wordt ook een ceremonie gehouden.

Opnieuw slachtoffers MH17 naar Eindhoven

MH17: brokstukken worden weggetakeld © Reuters

Voor de zevende keer arriveren vrijdag op vliegbasis Eindhoven resten van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17. Het militaire transportvliegtuig met zes lijkkisten wordt om 16.00 uur verwacht vanuit Oekraïne. Net als de voorgaande keren wordt er een plechtige ceremonie gehouden op de vliegbasis. Nabestaanden zijn uitgenodigd.

Namens het Nederlandse kabinet zijn bij de ceremonie minister-president Mark Rutte, vicepremier Lodewijk Asscher en de ministers van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en Buitenlandse Zaken Bert Koenders

aanwezig. De stoffelijke resten zullen naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum worden gebracht voor identificatie. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, enkele wethouders (schepenen) en gemeenteraadsleden zijn bij de aankomst van de stoet aanwezig.

298 mensen lieten het leven

Bij de ramp in het oosten van Oekraïne verloren op 17 juli alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines het leven, onder wie 196 Nederlanders en ook zes Belgen. Het vliegtuig werd zeer waarschijnlijk uit de lucht geschoten. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners