Opnieuw schietpartij in VS: Zeven doden in Wisconsin

06/08/12 om 09:23 - Bijgewerkt om 09:23

De schok van het bloedbad in de bioscoop in de Verenigde Staten is nog niet verwerkt of er heeft al een nieuwe schietpartij plaatsgevonden.

Opnieuw schietpartij in VS: Zeven doden in Wisconsin

© Reuters

In een Sikh-tempel in Wisconsin zijn zeven mensen om het leven gekomen. Vermoedelijk is de dader ook bij de slachtoffers. Minstens drie mensen raakten gewond. Volgens lokale zenders hielden zich op het ogenblik van het bloedbad mogelijk honderd mensen in het gebouw op.

Politiechef Bradley Wentlandt zei dat het vermoedelijk aan een politieagent te danken is dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen. Die werd zelf door verschillende kogels zwaar verwond, maar slaagde er in de dader zelf "neer te schieten".

Het gaat waarschijnlijk om een dader die alleen handelde, met een nog onbekend motief. Aanvankelijk werd gevreesd dat zijn medeplichtigen zich met gijzelaars in de tempel in Oak Creek hadden verschanst.

Bloedbad in Colorado

Sikhs zijn aanhangers van een in de 15e eeuw in Noord-India ontstane religieuze hervormingsbeweging. De meeste Sikhs leven in India, maar ook in Groot-Brittannië en in Noord-Amerika zijn er veel aanhangers.

De schietpartij gebeurt slechts twee weken na het bloedbad in een bioscoop in Colorado. Daar had de dader bij een première van de nieuwe Batmanfilm 12 mensen doodgeschoten en bijna 60 anderen verwond.

Daarop ontbrandde weer een debat over de vrije wapenwet in de Verenigde Staten. De beklaagde, James Holmes, moet zich voor massamoord verantwoorden en riskeert de doodstraf. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners