Opnieuw rellen in Den Haag na dood bij arrestatie

02/07/15 om 02:48 - Bijgewerkt om 02:51

Bron: Sportmagazine

Zo'n 2 tot 300 jongeren zijn in schermutselingen verwikkeld met de politie in de Schilderswijk in Den Haag. Het kwam tot ongeregeldheden nadat uit onderzoek is gebleken dat een gearresteerde Arubaan wellicht ten gevolge van hardhandig politieoptreden door verstikking is gestorven.

Opnieuw rellen in Den Haag na dood bij arrestatie

Beeld uit de video-opname van de arrestatie © /

De Schilderswijk van Den Haag is een multiculturele, vaker woelige en grimmige buurt. Volgens de NOS kwam het woensdagnacht herhaaldelijk tot confrontaties met de politie. De demonstranten vernielden winkelruiten, een bushokje en betaalautomaten. Ze bekogelden agenten met stenen en vuurwerk.

De politie, onder meer politie te paard, politie met honden, politie met waterkanonnen, probeerde enkele keren de straten en pleinen 'schoon te vegen', maar enkele keren keerden de manifestanten terug.

'Geen andere verklaring'

Eerder op de dag had het openbaar ministerie, bij monde van hoofdofficier Kitty Nooy, dat Mitch Henriquez, een 42-jarige Arubaanse toerist, "waarschijnlijk is overleden door het politieoptreden. Voor het zuurstoftekort zijn geen andere verklaringen gevonden". De arresterende agenten zijn geschorst.

Henriquez werd zaterdag na een concert in een nekgreep genomen door een agent, terwijl vier agenten hem in bedwang hielden. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Ook maandag kwam het in Den Haag al tot rellen.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners