‘Opnieuw raket vanuit Gaza naar Israël afgeschoten’

Protest in Mexico-Stad tegen de beslissing van VS-president Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te herkennen, 8 december 2017. © AFP

Vanuit de Gazastrook is vrijdagavond opnieuw een raket afgevuurd op de zuidelijke Israëlische stad Sderot. Dat meldt het Israëlische leger. Het gaat om de derde raket die richting Israël is afgevuurd nadat de Amerikaanse president Donald Trump woensdag aankondigde om eenzijdig Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.

Het leger geeft geen verdere details, maar volgens de publieke radio is de raket niet tot ontploffing gekomen en vielen er geen gewonden. Een vijftiger werd wel in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

Eerder op vrijdag werd ook al een raket vanuit Gaza op Sderot gevuurd. Ook daarbij werden geen slachtoffers gemeld. Er was wel schade.

Donderdagavond werden in de Gazastrook ook een aantal projectielen afgevuurd, waarvan er één op Israëlisch gebied terechtkwam. Het leger reageerde door twee controleposten in de Gazastrook te bombarderen.

Partner Content