Opnieuw meer dan duizend vluchtelingen vanuit Hongarije in Oostenrijk aangekomen

06/09/15 om 08:40 - Bijgewerkt om 10:20

Bron: Belga

In het Oostenrijkse grensplaats Nickelsdorf zijn in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw meer dan duizend vluchtelingen aangekomen. Dat heeft de politie van de deelstaat Burgenland meegedeeld aan het Oostenrijkse nieuwsagentschap APA.

Opnieuw meer dan duizend vluchtelingen vanuit Hongarije in Oostenrijk aangekomen

Vluchtelingen in Oostenrijk © Reuters

De vluchtelingen moesten in de Hongaarse grensplaats Hegyeshalom van de trein stappen. Van daaruit werd te voet de grens met Oostenrijk overgestoken.

Zwaar zieke kinderen naar Oostenrijks ziekenhuis gebracht

Het Rode Kruis meldt dat zestien van de asielzoekers die in de nacht van zaterdag op zondag aankwamen in Oostenrijk vanuit Hongarije, naar het ziekenhuis zijn gebracht. Onder hen zijn zeven zwaar zieke kinderen die lijden aan diarree, braken en dehydratatie.

"Er kwam een grote golf asielzoekers aan rond 1 en 2 uur 's ochtends. Het ging om zowat duizend mensen", zegt het plaatselijke hoofd van het Rode Kruis Reinhold Renner aan het Oostenrijkse persbureau APA. Een van de zieken was een diabetespatiënt wiens bloedsuikerspiegel erg hoog was. Ook een zwangere vrouw met pijn in de onderbuik werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De vluchtelingen die wel verder kunnen reizen, doen dit pas zondag overdag. De Oostenrijkse spoormaatschappij ÖBB heeft namelijk bekendgemaakt dat ze in de nacht van zaterdag op zondag om technisch-organisatorische redenen een pauze inlast in het vluchtelingentransport.

Zaterdag hebben duizenden vluchtelingen in Nickelsdorf de trein genomen naar Wenen of Salzburg, van waaruit kon worden doorgereisd naar Duitsland. ÖBB verwacht ook zondag weer een vijfduizendtal vluchtelingen te moeten vervoeren. (Belga/WK)

Onze partners