Opnieuw Indiase vrouw slachtoffer van groepsverkrachting

26/03/13 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:08

Een 21-jarige vrouw zegt ontvoerd en verkracht te zijn door vier mannen in een auto in Amritsar, een noordelijk stad in India.

Opnieuw Indiase vrouw slachtoffer van groepsverkrachting

© Reuters

Haar belagers reden volgens de politie een uur lang rond in de stad waarbij er luide muziek door de autoradio klonk. Naar verluidt hebben ze de vrouw elk om beurt verkracht, zo zegt politieofficier Harjit Singh Brar.

"Het slachtoffer keerde maandagavond terug naar huis van haar werk, toen twee mannen haar in een wagen duwden bij een bushalte", zegt hij. "Nog twee andere mannen stapten later in. Nadat ze haar gedurende minstens 45 minuten hadden verkracht, gooiden de mannen haar uit de auto."

Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht. Haar toestand zou stabiel zijn.

Bij de politie is een klacht ingediend voor ontvoering en groepsverkrachting. Brar zegt dat de politie twee van de daders identificeerde en hoopt om snel arrestaties te verrichten.

In december lokte een fatale groepsverkrachting van een studente op een rijdende bus in New Delhi nog internationale verontwaardiging en nationale protesten uit.

Het aantal gemelde aanvallen is nog toegenomen in de Indiase steden dit jaar, ondanks de verscherpte straffen voor seksuele aanranding. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners