Opnieuw doden bij rellen in Egypte

© belga

Bij de rellen tussen voor- en tegenstanders van het militaire bewind in Egypte zijn volgens een nieuwe balans zeker 34 mensen omgekomen. Er waren ook meer dan 200 gewonden.

Onder de dodelijke slachtoffers is er niemand van de politie, aldus een ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is de ergste balans van de onrust in Egypte sinds 14 augustus toen soldaten en politiemensen twee samenkomsten van pro-Morsi aanhangers bloedig uiteenjaagden.

Zondag gaat het om rellen tussen islamistische aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi met enerzijds tegenstanders van Morsi, en anderzijds met aanhangers van het leger. Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera ontstonden er in de hoofdstad Caïro rellen toen de veiligheidstroepen demonstranten tegen het leger van het Tahrirplein verdreven.

De Britse openbare omroep BBC berichtte dat de veiligheidstroepen in Caïro geweervuur en traangas hadden ingezet tegen rivaliserende demonstraties.

6 oktober is een belangrijke feestdag in Egypte. Met feestelijkheden werd in heel het land de Egyptische aanval op de Israëlische troepen van 1973 herdacht. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content