Opnieuw doden bij protesten tegen Koran-verbranding in Afghanistan

25/02/12 om 14:15 - Bijgewerkt om 14:15

Honderden Afghanen zijn voor de vijfde dag op rij in verschillende steden de straat opgegaan om hun woede te uiten over de verbranding van korans door Amerikaanse troepen.

Opnieuw doden bij protesten tegen Koran-verbranding in Afghanistan

© AFP

Minstens twee betogers kwamen om en zes anderen raakten gewond in de noordelijke stad Kunduz. Ook raakten drie politieagenten gewond toen een menigte een kantoor van de Verenigde Naties en het lokale hoofdkwartier van de politie probeerde te bestormen.

Volgens lokale media kwam een Afghaan om in de provincie Logar, ten zuiden van Kaboel, bij schermutselingen tussen betogers en de politie.

In de oostelijke provincie Laghman probeerden demonstranten het kantoor van de provinciegouverneur te bestormen. Daarbij raakten twee burgers gewond door kogels en acht anderen bij het gooien van stenen.

Twee Amerikanen gedood

In Kaboel zijn bij een schietpartij in het ministerie van Binnenlandse Zaken twee Amerikaanse militaire raadgevers om het leven gekomen.

Volgens bepaalde bronnen zou een verbaal dispuut aan de basis van de schietpartij hebben gelegen. Een lokale radio meldde dat de schutter(s) gedood werd(en).

Duizenden mensen protesteren sinds dinsdag over heel Afghanistan nadat Amerikaanse soldaten korans in brand staken. Daarbij kwamen al minstens 29 mensen, van wie twee Amerikaanse militairen, om het leven. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners