Opnieuw dode baby's gevonden in Nederland

02/09/10 om 13:05 - Bijgewerkt om 13:05

Rond een huis in Geleen werden drie kinderlijkjes gevonden. Een 41-jarige vrouw werd aangehouden.

Voor de tweede maal op korte tijd zijn in Nederland babylijkjes gevonden. In Geleen is een 41-jarige vrouw aangehouden die ervan wordt verdacht drie kindjes te hebben gedood.

De vrouw werd afgelopen vrijdag aangehouden. Pas twee dagen later werd in de schuur bij haar woning een babylijkje aangetroffen. Daarna werden in de tuin nog twee lijkjes gevonden. De vrouw wordt verdacht van moord of doodslag.

Het Nederlands gerecht was donderdag nog volop bezig met het onderzoek naar sporen in en rond de woning. Volgens het openbaar ministerie worden het huis en de omgeving millimeter per millimeter onderzocht.

Donderdagochtend concentreerden de speurders zich op oprit van de woning. Die zou volgens buren pas drie weken geleden zijn aangelegd, net als het terras in de tuin.

Intussen onderzoekt het Nederlands Forensisch Instituut de doodsoorzaak van de kindjes, wanneer ze zijn overleden, of er een biologische band bestaat tussen de kinderen en de vrouw en hoe lang de kinderen hebben gelegen op de plaats waar ze werden gevonden.

Het gaat om de tweede vondst van dode baby's in korte tijd in
Nederland. Begin augustus werden vier kinderlijkjes gevonden op de zolder van een huis in het Friese Nij Beets.

Lees meer over:

Onze partners