Opnieuw aanslag op sjiitische moskee in Saudi-Arabië

29/05/15 om 14:44 - Bijgewerkt om 14:55

In het oosten van Saudi-Arabië heeft Islamitische Staat (IS) opnieuw een aanslag gepleegd op een sjiitische moskee. Slechts een week geleden eiste terreurbeweging nog een dodelijke zelfmoordactie in het land op.

Opnieuw aanslag op sjiitische moskee in Saudi-Arabië

© Reuters

In het oosten van Saudi-Arabië is een aanslag met een bomvoertuig gepleegd aan een sjiitische moskee tijdens het vrijdagsgebed. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Riyad zei dat er minstens vier doden vielen, onder wie de zelfmoordterrorist. Volgens het ministerie is een grotere aanslag voorkomen. Intussen eiste terreurgroep Islamitische Staat (IS) de aanslag op.

Verkleed als vrouw

De ontploffing deed zich voor aan de moskee van Dammam, een kuststad die overwegend sjiitisch is, aldus een getuige. Op de televisiezender waren zwarte rookwolken te zien. Volgens de zender al-Arabija ging het om een zelfmoordterrorist, die zich had verkleed als een vrouw en zichzelf in de lucht blies aan de ingang van de moskee.

"Veiligheidsfunctionarissen kregen argwaan over het voertuig op het moment dat het naar een parking bij de moskee reed", aldus het ministerie. Het voertuig ontplofte toen de veiligheidsagenten ernaartoe gingen. Daarbij kwamen vier mensen om het leven, onder wie de bestuurder.

IS

Nog maar een week geleden vond een zelfmoordaanslag plaats op een andere sjiitische moskee in Qatif. Daarbij kwamen 22 gelovigen om. De soennitische IS eiste ook die aanslag op. (Belga/WB)

Onze partners